Cârnaţi de casă

de Zamfira in Mezel de casa, 29 Ian 2013 | 21830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (nici prea grasă, nici prea slabă)
  • 2-3 caţei de usturoi
  • sare, piper după gust
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru, enibahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnaţi de casă:

Se dezosează carnea şi se taie cubuleţe. Se dă prin maşina de tocat, prin sită nu foarte deasă. Se pune sare şi piper după gust. Adăugaţi doi-trei căţei de usturoi, pisaţi bine cu un pic de sare şi puţină apă. Nu uitaţi să puneţi cimbru şi enibahar după gust şi o lingură de boia. Se frământă cu mâna carnea cu mirodeniile, turnând doua-trei linguri de apă rece. Astfel, carnea pentru cârnati este gata. Se ia maşina de tocat, se scoate sita şi cuţitul, se adaptează pâlnia specială pentru umplut cârnaţi. Curăţaţi maţele bine, adică le spălaţi în mai multe ape, le întoarceţi şi iar le spălaţi. Maţele se freacă apoi cu bucăţi de lămâie, cu coajă cu tot. Se pun maţele pe pâlnie, adunate la un loc. Se bagă carnea în maşină şi se începe umplerea cârnaţilor. Cu o mână se învârte manivela maşinii, iar cu cealată se ţine strâns între degete capătul maţului, ca să nu iasă tocătura afară. 

Se potriveşte cu mâna din când în când, astfel ca maţul să nu se îndoaie şi nici să nu capete umflături. De asemenea, când este necesar, se mai adaugă carne în maşina de tocat. La sfârşit se ia un băţ curat, se aşează undeva afară (la ţară se aşează sub streaşina casei), iar pe aceasta se aşează cârnaţii, pentru a se zvânta, o parte din cârnaţi se pot afuma, dar la fel de bine se pot consuma şi cruzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnaţi de casă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (48)

Zamfira 1

01.02.2013, 15:27

calvet 1

28.03.2013, 16:15

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian [email protected]

abstract01 1

09.02.2020, 16:15

o bunatate

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa